17 december 2011

Counterjihad i ljuset av Tawakkul Karman

Såg på Uppdrag granskning om EDL och SDL och Counterjihad och hur dessa rörelser har påverkat Brejvik. Även om dessa grupper alltid säger att de tar avstånd från Brejviks våld eller våld överhuvudtaget så menar Uppdrag granskning att det är just stämningar av hat i dessa grupperingar som inspirerat Brejvik. Bland annat uttalar sig en känd islammotståndare i England, Alan Lake, att han förstår Brejvik.

Det är bra att man äntligen överger bilden av Brejvik som den ensamma galning man vill ha honom till. Brejvik och alla andra som gör sådana här galna saker är aldrig ensamma för människan är ingen ö. Man behöver bara lyssna till Kent Ekeroth eller Alan Lake så förstår man det,

Alan Lake säger att vänstern i Norge "får så som de skördar". De får alltså skylla sig själva för att de är proislamister. Alan Lake är en förmögen IT-konsult som blivit känd som islammotståndare. Han skulle inte varit någon alls utan sin åsikt, det bygger han hela sin mystiska roll han axlat.. Han är nämligen mystifierad för den som inte vet det.

Ekeroth är vän med Alan Lake och Ekeroth talar om att det finns ett hot i varje muslimsk kvinnas livmoder. De är självklart alla främlingsfientliga och har blåst upp det här hotet från Islam för att få ur sig eget personligt hat för något vi eller kanske inte ens de själva förstår. Det är bevisligen så att Ekeroth exempelvis hyllar våldet på olika sätt, precis som Alan Lake förstår Brejvik men ändå tar avstånd från honom. Brejvik var nog tillräckligt galen för att förvänta sig att dessa som peppat och inspirerat skulle hylla honom som hjälte men såklart sviker de alla honom när världen ser på, Det är bara bakom ridåerna som EDL, SDL och Counterjihad visar sitt hat. Uppdrag granskning försöker sätta Alan Lake och Kent Ekeroth mot väggen och få dem att erkänna men såklart förnekar de och slingrar sig i det oändliga tills man ger upp.

Men mitt bland alla förnekanden och lögner så leker Alan Lake och gänget martyrer Han hyllas för att han säger det "förbjudna" trots att han inte står för särskilt mycket av det han säger. Det är så löjligt så jag rodnar. Det är detsamma som Hitler gjorde 1932. Han sa det "förbjudna" om judarna men alla rasister, nazister eller vad de nu vill kalla sig eller inte, tror att de är ensamma hjältar i vilken tid de än lever. Stackare.

Fast vi andra i denna demokrati är ännu större stackare om vi inte följer nobelpristagare Karmans ord om att Islam kan inte vara utanför fredsarbetet, det måste vara en del i det Hon sätter sig emot regeringsgubbarna i islamistiska länder för deras ovilja till demokratisering men hon värnar om sin tro som den trogna muslim hon är. Jag älskar henne för det. För att hon är den enda i detta hysteriska brus av pro- och anti islam som säger som det är. Så enkelt och så svårt som det är. Regeringsgubbarna är stofiler som hyllar sin egen rätt som allsmäktiga män, små uppblåsta egon som klamrar sig fast vid gamla förtryckaridéer som inte har något alls med religion att göra. Om någon kristen, muslim eller jude med makt följt religionens budskap hade det inte sett ut såhär som det gör. Det är inget nytt och det är samma visa hela tiden genom historien ändå säger Karman det här på ett sätt som för in ett nytt ljus i konflikten, hennes tal vid utdelningen av fredspriset var helt enastående och det ska vara en ung kvinna som Tawakkul Karman som förklarar detta för oss. Det är mer än tumme upp och man ser ännu tydligare vilka nollor de är Ekeroth, Lake och gänget i ljuset av denna kvinna.